Diergaarde Blijdorp

De leukste dierentuin van Nederland bevind zich in onze wijk Blijdorp

Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
De ingang Rivièrahal-zijde van Diergaarde Blijdorp ligt dichtbij Rotterdam Centraal Station. Vanaf de Blijdorp-zijde van het Centraal Station is het circa 10 minuten lopen naar deze ingang.
Vanaf Rotterdam CS kunt u deze ingang ook met buslijn 44 of 40 (de bus naar Delft) bereiken. De ingang Oceanium-zijde is vanaf het Centraal Station bereikbaar met buslijn 33 of 40. Vanaf station Zuid bus 32, deze stopt op de Abraham van Stolkweg .

www.diergaardeblijdorp.nl

Sinds augustus 2010 kun je ook met de RandstadRail (metrolijn E) vanuit Den Haag, Pijnacker, etc. reizen naar het metrostation Blijdorp,loopafstand 10 min.

Kom je met de fiets? Links naast de historische ingang aan centrum-zijde is een fietsenstalling op Blijdorp-terrein (onbewaakt). Aan Oceanium-zijde kun je je fiets op het parkeerterrein in de fietsenrekken in het middenpad plaatsen

Natuurbehoud
Werken aan natuurbehoud Onze aarde raakt steeds voller. Waar de mens oprukt, verdwijnen de natuurlijke leefmilieus van dieren en planten. Steeds meer dierentuinen beseffen maar al te goed dat voor hen een belangrijke rol is weggelegd bij het in stand houden van bedreigde diersoorten. De samenwerking tussen dierentuinen wordt steeds intensiever. In de ‘World Zoo Conservation Strategy’ hebben de dierentuinen vastgelegd welke bijdragen zij leveren op het gebied van natuurbehoud.