In de wijk

Het Vroesenpark is een echt stadspark, gelegen tussen het Vroesenpad , de Kanaalweg, de Vroesenlaan en de Stadhoudersweg in Blijdorp. Er zijn wandelpaden, speeltoestellen, een visvijver en plekken om te voetballen, te picknicken en te barbecueën

 

Vroesenpark kaart met barbecuezones

bbqzones_vroessenpark

Geschiedenis

Het park werd vanaf 1929 aangelegd naar een plan van stadsarchitect W.G. Witteveen en is deels als werkverschaffingsproject gerealiseerd.

Het deel van het park ten zuiden van de Stadhoudersweg werd vanaf 1940 onderdeel van Diergaarde Blijdorp. In het resterende deel van het park is in de hongerwinter door omwonenden het houtgewas gekapt.In 1948 werd een compleet nieuw plan voor het Vroesenpark gemaakt door landschapsarchitect J.T.P. Bijhouwer (1893-1974). In het westelijk deel van het park kwamen tennisbanen. De rest van het park werd ingericht als gebruikspark en niet als sierpark. Het park werd in 1958 heropend.

Het park heette tot 1977 officieel het Blijdorp Park, maar in de volksmond werd het Vroesenpark genoemd. In 1977 is de naam officieel Vroesenpark geworden, genoemd naar de familie Vroesen, van wie in de zeventiende en achttiende eeuw verschillende leden lid waren van de Rotterdamse Vroedschap en burgemeester van de stad en naar wie ook de nabijgelegen Vroesenlaan is genoemd.

Bereikbaarheid
Het Vroesenpark is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het park is bereikbaar met bus 33 RET en met RandstadRail station Blijdorp.